Bardzo kremowy, ślicznie pomarańczowy, korzenny. Jeśli posypiecie go dodatkowo granolą lub płatkami owsianymi, świetnie sprawdzi się w roli śniadania.
Składniki:
- 1/2 szklanki puree z dyni
- 1 szklanka mleka
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- spora szczypta imbiru
- łyżeczka miodu
- łyżka podprażonych orzeszków
- 2 daktyle, pokrojone
- Puree, mleko, miód i przyprawy zmiksować blenderem.
- Wierzch posypać orzeszkami i daktylami.
9 komentarze
Sezon na dynie w pelni :) Nigdy jeszcze nie robilam smoothie w takiej wersji :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam smoothie, ale takiego jeszcze nie próbowałam :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie https://www.facebook.com/ciastovelove/
Świetny pomysł na jesienny ciemny wieczór ! :)
OdpowiedzUsuńMniam! Podsuwam więcej inspiracji! https://kcalmar.com/blog/2016/10/28/dynia-w-kuchni-czyli-7-pomyslow-na-jesienne-smaki/
OdpowiedzUsuńGenialne!! Smoothie jeszcze nie piłam!
OdpowiedzUsuńPił bym aaawwww pił
OdpowiedzUsuńPychota!
OdpowiedzUsuńWiesz co piłam dużo smoothie, ale dyniowego to jeszcze nie mialam okazji.
OdpowiedzUsuńDobre jest?
Świetny pomysł! Uwielbiam dynie :)
OdpowiedzUsuń