piątek, 14 grudnia 2012

GRZANE WINO


Grzane wino to chyba najwłaściwszy napój podczas mroźnych i białych zimowych wieczorów. A już na pewno jest to must have podczas pieczenia pierników ze zgrają dziewczyn, z który żadna czerwonym winem (w każdej możliwej postaci) nie pogardzi :). Na piernikowy post zapraszam już jutro!




Składniki:
  • butelka czerwonego wina
  • 2 kawałki kory cynamonu
  • 5 goździków
  • łyżka przyprawy korzennej
  • 1 pomarańcze ze skórką, sparzone i pokrojone na plasterki
  • szczodra łyżka miodu
1. Wszystkie składniki umieścić w rondelku, doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu przez 10 minut.
Podawać ciepłe, koniecznie w towarzystwie jakiegoś świątecznego przysmaku!
Zdrowie!





(przepis autorski)

4 komentarze:

  1. Grzane wino dzisiaj sobie przygotuję.
    Wszak to weekend!

    OdpowiedzUsuń
  2. o mój boże zatrudniłaś mężczyznę z pomalowanymi paznokciami do wyrobu ciasta? weird.
    wino wygląda bardzo smacznie!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kamila, Twoje dłonie wyglądają jak najbardziej kobieco, już przestań!

      Usuń
  3. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń