Grzane wino to chyba najwłaściwszy napój podczas mroźnych i białych zimowych wieczorów. A już na pewno jest to must have podczas pieczenia pierników ze zgrają dziewczyn, z który żadna czerwonym winem (w każdej możliwej postaci) nie pogardzi :). Na piernikowy post zapraszam już jutro!
Składniki:
- butelka czerwonego wina
- 2 kawałki kory cynamonu
- 5 goździków
- łyżka przyprawy korzennej
- 1 pomarańcze ze skórką, sparzone i pokrojone na plasterki
- szczodra łyżka miodu
1. Wszystkie składniki umieścić w rondelku, doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu przez 10 minut.
Podawać ciepłe, koniecznie w towarzystwie jakiegoś świątecznego przysmaku!
Zdrowie!
4 komentarze
Grzane wino dzisiaj sobie przygotuję.
OdpowiedzUsuńWszak to weekend!
o mój boże zatrudniłaś mężczyznę z pomalowanymi paznokciami do wyrobu ciasta? weird.
OdpowiedzUsuńwino wygląda bardzo smacznie!
Kamila, Twoje dłonie wyglądają jak najbardziej kobieco, już przestań!
UsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuń