czwartek, 24 maja 2012

JOGURTOWY SOS Z FETĄ I ZIELENINĄ

Taki delikatny, zielony sos to dla mnie kwintesencja wiosny. Ekspresowy, idealny do kanapek lub polania świeżych warzyw. Idealny na grill 2012.

Składniki:
  • 100 g fety
  • 150 g gęstego jogurtu naturalnego
  • 2 cebule dymki
  • pół pęczka pietruszki
  • świeży ogórek
  • garść kiełków
  • garść szczypiorku
  • pół ząbka czosnku
  • sól i pieprz

Wykonanie:
Szczypiorek, dymkę i pietruszkę drobno posiekać, ogórka pokroić w kosteczkę. Do miski włożyć fetę i wlewać powoli jogurt, jednocześnie ucierając (powinien powstać gładki krem). Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i zieleninę, doprawić solą i pieprzem do smaku. Smacznego!
(przepis autorski)

4 komentarze:

  1. Dobra propozycja na grilla :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ten sosik na pewno pasuje do grilla! Abym mogła zaakceptować przepis proszę o oznaczenie przepisu zgodnie z zasadami akcji. Pozdrawiam Ania

    OdpowiedzUsuń
  3. Dziękuję, już dodałam przepis. Zapraszam do dalszego udziału :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Dziękuję za ciekawy przepis oraz udział w akcji :)
    Z pozdrowieniami
    Bacia
    b-coldplate.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń