Taki delikatny, zielony sos to dla mnie kwintesencja wiosny. Ekspresowy, idealny do kanapek lub polania świeżych warzyw. Idealny na grill 2012.
Składniki:
- 100 g fety
- 150 g gęstego jogurtu naturalnego
- 2 cebule dymki
- pół pęczka pietruszki
- świeży ogórek
- garść kiełków
- garść szczypiorku
- pół ząbka czosnku
- sól i pieprz
Szczypiorek, dymkę i pietruszkę drobno posiekać, ogórka pokroić w kosteczkę. Do miski włożyć fetę i wlewać powoli jogurt, jednocześnie ucierając (powinien powstać gładki krem). Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i zieleninę, doprawić solą i pieprzem do smaku. Smacznego!
(przepis autorski)
(przepis autorski)
4 komentarze
Dobra propozycja na grilla :)
OdpowiedzUsuńTen sosik na pewno pasuje do grilla! Abym mogła zaakceptować przepis proszę o oznaczenie przepisu zgodnie z zasadami akcji. Pozdrawiam Ania
OdpowiedzUsuńDziękuję, już dodałam przepis. Zapraszam do dalszego udziału :)
OdpowiedzUsuńDziękuję za ciekawy przepis oraz udział w akcji :)
OdpowiedzUsuńZ pozdrowieniami
Bacia
b-coldplate.blogspot.com