sobota, 26 maja 2012

KOKTAJL Z CUKINII Z PALUSZKAMI SURIMI



Na zielony początek dnia, smak łagodny, sprawdza się w duecie ze śniadaniowymi kanapkami.




Składniki:
  • 1,5 cukinii pokrojonej w kostkę ( u mnie 450 g)
  • 1/3 pęczku szczypiorku
  • 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany
  • 5 łyżek jogurtu naturalnego
  • 0,5 szklanki wody 
  • 0,5 łyżeczki soku z cytryny
  • pokrojone paluszki  surimi do posypania
  • sól i pieprz
Wykonanie: 
    Wszystko oprócz paluszków krabowych miksujemy blenderem. Gotowy koktajl posypujemy surimi. Smacznego!
    (przepis autorski)

    3 komentarze:

    1. Wygląda cudnie, ciekawe jak smakuje:)

      OdpowiedzUsuń
    2. mmm zapowiada się naprawdę pysznie! obserwuję! ;)

      OdpowiedzUsuń