CZEKOLADOWE CIASTKA JAGLANO - AMARANTUSOWO - OWSIANE

By Joanna Genderka - 11:44



Kolejna zdrowa propozycja ciastkowa :-) Tym razem przygotowałam je na moim ulubionym czekoladowym budyniu jaglanym. Do środka wrzuciłam jeszcze płatki owsiane i popping z amarantusa. Jeśli chodzi o bakalie, to najlepiej wybrać suszoną żurawinę lub wiśnię. Ich kwaśny smak dobrze przełamuje czekoladową słodycz.
Ciastka zjadłam na śniadanie razem z koktajlem bananowo - czekoladowym, w słonecznym ogrodzie. Ile bym dała, by móc codziennie tak zaczynać dzień!

Składniki (ok. 15 sztuk):
  • 1 porcja ostudzonego jaglanego budyniu czekoladowego, przygotowanego wg tego przepisu
  • 2 szklanki płatków owsianych
  • 1 szklanka poppingu z amarantusa
  • 1 jajo
  • 1 łyżka masła, roztopionego
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • garść ulubionych bakalii (u mnie suszona żurawina)
  • 5 łyżek pestek słonecznika
  • 2 łyżki miodu
Wykonanie:
  1.  Wszystkie składniki wymieszać z budyniem czekoladowym. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia uformować łyżką ciastka.
  2. Piec w 190 stopniach 20-25 min, aż ciastka dobrze się przyrumienią. Wyciągnąć z piekarnika, wystudzić.
Smacznego!

  • udostępnij:

może ci się spodobać

2 komentarze