sobota, 1 czerwca 2013

SAŁATKA WIOSENNA

Wiosenne smaki i kolory zestawione w lekkiej i szybkiej sałatce. 
Składniki:
  • liście botwiny
  • rukola
  • rzodkiewki, cienko pokrojone
  • główki zielonych szparagów, pokrojone na pół
  • szczypior do posypania
  • bratki, stokrotki
na dressing:
  • oliwa
  • ser pleśniowy pokruszony
  • sok z cytryny
  • pieprz
Wykonanie:
  1. Składniki sałaty umieścić w misce. 
  2. Oliwę utrzeć w moździerzu (lub w misce zew. str. łyżki) z serem pleśniowym, dodać pieprz i sok z cytryny do smaku.
  3. Sałatę polać dressingiem, podawać od razu. 
Smacznego!

1 komentarz:

  1. Śliczna sałatka!
    Dziękuję za zgłoszenie do Kwiatożerców i uprzejmie proszę o zamieszczenie banera lub linku do zaproszenia :)

    OdpowiedzUsuń