środa, 4 lipca 2012

SORBET ARBUZOWY

Wiem, wszyscy już o tym wiedzą, no ale, WAKAAAAACJEEEE! Mam tyle książek do przeczytania ( m. in. "Ujęcia ze smakiem" :), tyle filmów do obejrzenia, przepisów do wypróbowania, tyle miejsc do zobaczenia, że nie wiem, czy dwa miesiące starczą, naprawdę! Na razie żegluję, pływam, gotuję, szykuję się na Open'era, a w międzyczasie pławię w słodkim nieróbstwie. A jedyne moje zmartwienie, to jak długo zdołam unosić się na tafli basenu, bajka...

Sorbet zrobiony przez przypadek, w lodówce zadomowił się, zdawało się na stałe, arbuz i trzeba było coś z nim zrobić. Wyszła wyborna, orzeźwiająca przekąska. Bardzo słodka, pomimo braku dodatku cukru, no i składająca się tylko z jednego składnika (!), prościej już chyba się nie da. Dzięki pogodzie na razie nie musimy się ochładzać, więc nazwijmy to "ćwiczeniami przed falą upałów". Bo chyba kiedyś w końcu nadejdą, prawda?

Składniki:
  • arbuz
Wykonanie:
Arbuza zmiksować blenderem, przełożyć do formy lub miski i zamrozić.
Smacznego!

2 komentarze:

  1. Ja też taki chce! Cudowna sprawa na skwar za oknem!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Więc blender, arbuz i do dzieła! Jak nie masz foremek do lodów, to są właśnie w promocji w Rossmannie za 7, 19 zł, http://www.rossnet.pl/promocje , ostatnia strona :)

      Usuń