Nie tylko do makaronu, dobre także w roli smarowidła do chleba.Włoski klasyk, którego nie trzeba reklamować, w nieco innej wersji.
Składniki:
Wszystkie składniki umieść w blenderze i zmiksuj. Gdyby pasta była za gęsta, dodaj więcej oliwy.
Smacznego!
(przepis autorski)
Składniki:
- 1 pełna szklanka świeżych liści bazylii
- 0,5 szklanki liści rukoli
- 2 ząbki czosnku
- 4 łyżki parmezanu
- 1 szklanka orzeszków ziemnych
- 1 szklanka oliwy z oliwy ( im bardziej aromatyczna, tym lepsza)
- sól, pieprz do smaku
Wszystkie składniki umieść w blenderze i zmiksuj. Gdyby pasta była za gęsta, dodaj więcej oliwy.
Smacznego!
(przepis autorski)
1 komentarze
Dodatek rukoli sprawia, że pesto jest niezjadliwe. Trochę przykre, bo to pierwsze, które mi nie wyszło.
OdpowiedzUsuń