poniedziałek, 18 czerwca 2012

SYCĄCA SAŁATKA Z CIECIORKI, ROSZPONKI I RADICCHIO

Do zrobienia w 5 minut, treściwa na tyle, że świetnie sprawdzi się jako drugie śniadania do szkoły, pracy czy na uczelnię. Najlepiej z domowymi kiszonymi ogórkami, żadne kupne nie są im równe.

Składniki:
  • 1 puszka (400 ml) cieciorki , bez zalewy
  • 3 ogórki kiszone pokrojone w kostkę
  • 1 posiekana cebula szalotka wraz ze szczypiorem 
  • 2 szklanki sałaty roszponki
  • 1 duża garść sałaty radicchio
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • pieprz, sól
Wykonanie:
Olej, sok z cytryny, pieprz i sól połącz tworząc winegret. Warzywa włóż do miski, polej sosem i wymieszaj wszystko razem. Smacznego!



 (przepis autorski)

2 komentarze: