Delikatna, dodatki nie zagłuszają charakterystycznego, słodkawego smaku młodych ziemniaków, i dobrze. Dodatek świeżo kiszonych ogórków (pierwsze w tym roku!) i wody z zalewy dopełnia smaku, a rzodkiewek sprawia, że sałatka apetycznie się prezentuje.
Składniki (4 porcje):
- 0,5 kg młodych, małych, ugotowanych w mundurkach ziemniaków
- pęczek rzodkiewek
- 4 ząbki kiszonego czosnku
- 4 ogórki kiszone
- cebula szalotka
- po 1/2 pęczka koperku i szczypiorku
- 200 ml gęstego jogurtu naturalnego
- 4 łyżki kiszonej wody od ogórków
- sól, pieprz
Smacznego!
Inspiracja- "Moje Gotowanie", dodane do akcji Grill 2012
7 komentarze
Swietna, wystarczajaco sycaca, by robic za lunch do pracy, a i w roli dodatku do grillowanego miesa czy ryb dobrze sie sprawdzi.
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie pyszne sałatki ;]
OdpowiedzUsuńPyyycha i samo zdrowie!
OdpowiedzUsuńNie pamiętam kiedy ostatni raz jadłam sałatkę z ziemniakami :) Wygląda przepysznie, lekko i apetycznie :)
OdpowiedzUsuńI jakby dodał jeszcze prażonego sezamu, to byłabyś w nie lada niebezpieczeństwie, bo już bym się pchała do kolejki po porcję :)
OdpowiedzUsuńMusi smakować bosko! :)
OdpowiedzUsuńNa pewno jest pyszna z daniami z grilla. Piękne zdjęcia.
OdpowiedzUsuń